Androidmarket.cz

THL T100 Monkey King 2 – pětipalcový osmijádrový elegán z Číny

Před několika málo dny oznámila čínská společnost THL kompletní specifikace, dostupnost a také cenu svého nového modelu, kterého označila kódovým označením THL T100 a přídomkem Monkey King 2. Naplní opičák titul krále, nebo upadne v zapomnění?

Předně se hodí říci, že zmínění označení opičák by šlo interpretovat i tak, že se bude jednat o další model, jehož design vychází z inspirace u výrobků jiných značek, která byla větší než malá. S radostí vám ale mohu sdělit, že v tomhle jej nenaplňuje. V designovém směru nabral naprosto nové cesty, pokud by však mělo být slovo o inspiraci, možná se designéři mírně inspirovali u modelů Sony Xperia a Xiaomi Mi3. Na těle přístroje (o rozměrech 144.3 x 70.4 x 8.4mm) se nachází pětipalcový displej s rozlišením 1920x1080px, jež je vylepšen technologií OGS. Dobrou odolnost zajistí využití technologie krytí displeje Corning Gorilla Glass.

Fotograficky založení uživatelé jistě ocení přítomnost 13mpx čipu od spol. Sony. Fotoaparát by měl díky vylepšené světelnosti zachytávat kvalitní fotografie i v horších světelných podmínkách. Zhodnocení výkonů předchozího modelu v této oblasti si můžete prohlédnout v zahraničním review.

Pod kapotou přístroje tiká na frekvenci 1.7Ghz osmijádrový procesor od Mediateku, model MT6592. K dispozici má 2GB operační paměti RAM a 32GB úložné paměti ROM. Zajímavostí je podpora dvou SIM karet, z nichž obě mohou být datové (povětšinou to může být pouze jedna z nich). Přístoj podporuje možné rozšíření paměti pomocí SD karet. Z dalších technologií stojí za zmínku podpora NFC a OTG. O dostatečně dlouhý provoz se pak stará baterie o kapacitě 2700 mAh.

Do prodeje by se měl Monkey King 2 dostat 17. prosince v Číně, od dvacátého by pak měl být dostupný i pro další zákazníky. To vše za cenu $310, tedy v přepočtu 6 175 korun (v závislosti na aktuálním kurzu). Do štědrého dne to tak nejspíše k vám doml nestihne, ale mohl by to být vhodný povánoční dárek, co říkáte?

Zdroj: GizChina.com