Androidmarket.cz

Samsung Galaxy Young 2 – vhodný pro nejmenší

Jak Google slíbil, tak se také děje. Android 4.4 je totiž oproti předchůdcům snadno optimalizovatelný na méně výkonný hardware a tak není problém jej nasadit na „horší železo“.

To je také případ Samsungu Galaxy Young 2, což je základní model celé nabídky tohoto jihokorejského výrobce, který disponuje jen 512 MB operační paměti, 3,5″ displejem s nízkým rozlišením 320 x 480 bodů, jednojádrovým Gigahertzovým procesorem a 3 MPx fotoaparátem bez přisvětlovací LED. Samsung i na tomto telefonu provozuje grafickou nadstavbu, nyní však s názvem TouchWiz Essence, což bude zřejmě jednodušší verze TouchWiz. Telefon také disponuje podporou Dual-SIM, bluetooth, wifi a dalšími standardními prvky jako je třeba FM rádio. O výdrž se postará baterie s kapacitou 1300 mAh.

Celkově lze telefon označit za dobrou volbu pro nejmenší členy rodiny, kteří potřebují nějaký komunikátor a zároveň nevyžadují drahé přístroje. Výhodou může být tak osazená GPS, díky které mohou mít rodiče své ratolesti stále pod dohledem.

zdroj: Phonearena