Androidmarket.cz

Prodej tabletů vzrostl v poslední čtvrtletí o 11 procent

Prodej tabletů má už několik let rostoucí tendenci, v některých čtvrtletích je to ovšem ještě zřetelnější. Tím byl podle současných statistik i právě skočený třetí kvartál letošního roku. V tom se prodalo o 11,2 % tabletů více než během předchozích tří měsíců. Prakticky totožný růst je možné pozorovat i při meziročním srovnání.

Velký vliv na to má především září, kdy začíná školní rok a studenti se vracejí do vzdělávacích zařízení. Právě v té době každoročně roste tendence kupování nové elektrotechniky, mezi kterou se už dávno pevně usídlily i tablety. Těmto zařízením razantně pomohla i akce za oceánem, jež byla propagována tamní vládou a jejím cílem bylo přinést chytrá zařízení do rukou každého dítěte.

Co se týká výrobců, tak nejlépe je na tom stále Apple se svými iPady. Těch se podařilo prodat na 12 milionů a díky tomu jablečná společnost drží téměř 30 procentní tržní podíl. Na druhém místě najdeme jihokorejský Samsung s 9,9 miliony prodaných kusů a 19,3% podílem. Třetí pozici si pro změnu hlídá Asus s 3,5 miliony tablety a 7,7 % podílem.

 

Zdroj: mobilesyrup