Androidmarket.cz

Nový Android 4.2 přinese mnoho inovací

Není tomu zase tak dlouho, kdy byl vydán Android 4.1 Jelly Bean a už se spekuluje o nástupci, který by měl být představen zároveň s novým Nexusem. Podle všeho půjde o verzi postavenou na současné 4.x řadě, i přesto ale nabídne mnoho zajímavých novinek.

Google vyvíjí Android od roku 2005

Centrum úprav by mělo nabídnout úplnou správu vzhledu systému. Kromě nastavení tapety, témat a dalších prvků by mělo nabízet také možnost přepnutí mezi výchozím grafickým rozhraním a grafickou nadstavbou od výrobce.

Google Play se nejspíše zaměří hlavně na pohodlí uživatele. Konkrétně se spekuluje o dalších možnostech platby, lepší podpoře různých slevových akcí a notifikacích, které budou na zajímavé nabídky upozorňovat.

Google Now byl již v Androidu 4.1 vítaným pomocníkem. V novém 4.2 by měl se měl nicméně výrazně zlepšit. Kromě odpovídání na faktografické otázky by se měl naučit také ovládat telefon, například by pomocí hlasového příkazu měl být schopen ztlumit jas, vypnout zvonění a tak podobně.

Project Roadrunner by se měl zaměřit na optimalizaci běhu aplikací pro maximální úsporu energie. V praxi tak pravděpodobně půjde o aplikaci, která při překročení určité úrovně nabití omezí některé služby systému, aby tím zajistila co nejdelší výdrž.

Zdroj: droid-life Via: smartmania