Androidmarket.cz

Nejlepší displej na slunečním světle má Samsung Galaxy S5

Server Phonearena udělal anketu, do které vložili fotografie aktuálně nejlepších smartphonů vyfocených s rozsvícenými displeji při působení slunečního světla. Totiž právě čitelnost na slunci je pro mnoho zákazníků rozhodující, protože je opravdu nepříjemné, když potřebujete ovládat svůj telefon a vůbec nic na něm nevidíte.

Nejprve bylo do srovnání zařazeno 8 smartphonů – LG Nexus 5, Samsung Galaxy S4, HTC One M7, Samsung Galaxy Note 3, iPhone 5S, Samsung Galaxy S5, HTC One M8 a Sony Xperia Z1, přičemž následně bylo veškeré hlasování ponecháno na veřejnosti.

Kromě porovnání všech telefonů vedle sebe byly srovnány 3 nejoblíbenější kousky, tedy iPhone 5S, Galaxy S5 a One M8. Také zde S5 excelovala a získala více než 80% hlasů, iPhone je s HTC hodně vyrovnaný.

Na závěr už proběhlo jen srovnání, které ve výsledku potvrdilo nadvládu modelu Galaxy S5, když opět bodově rozdrtil HTC One M8. Ono i z celkového srovnání lze vypozorovat, že nejlepší je na přímém slunečním světle displej technologie AMOLED, který oproti IPS disponuje větším kontrastem, který z největší části ovlivňuje onu čitelnost. Celkové výsledky můžete mírně ovlivnit i vy, protože hlasování nadále probíhá.