Androidmarket.cz

Google Glass Explorer Program se na jeden den zpřístupní všem (Američanům)

Když Google před dvěma lety ukázal světu, jak si představuje budoucnost, všichni jsme byli ohromeni. Pak jsme se během Google I/O dočkali demonstrace Google Glass naživo a všichni jsme se už nemohli dočkat, kdy si konečně budeme moci tento zajímavý kus příslušenství zakoupit.

Podle původních slibů jsme se Google Glass v produkční verzi měli dočkat v druhé polovině roku 2013. To se však nestalo a Google Glass si mohou pořídit pouze vybraní zájemci s trvalým bydlištěm ve Spojených státech. I když ale bydlíte za oceánem, stále nemáte členství v Explorer Programu jisté.

www.youtube.com/watch?v=1YxUT0RmErg

Google ovšem plánuje trochu „uvolnit ledy“. V úterý 15. dubna se do tohoto programu bude moci zaregistrovat každý zájemce žijící v USA. S touto informací přišli redaktoři amerického webu The Verge a získali ji z uniklého prezentačního slidu, který byl s největší pravděpodobností určen pouze pro interní účely. Ve včerejších pozdních hodinách pak byla tato informace oficiálně potvrzena i Googlem. Ten se však nechal slyšet, že se program otevře pouze pro ty nejrychlejší. I nadále tak je kapacitně omezen a nemohou zaručit, že se členy stanou všichni potenciální zájemci.

Samotné členství v Explorer Programu však není zrovna levná záležitost. Chytré brýle Google Glass vyjdou členy programu na 1500$. K těm dostanete ještě dvojici skel (čiré a tmavé). Globální uvedení do prodeje je nyní slibováno na druhou polovinu roku za údajně příznivější cenu.

 

Zdroj: theverge