Androidmarket.cz

LG G3 v kovu by stála až o 6 tisíc více

V minulém týdnu nám LG představilo svou novou vlajkovou loď pro celý letošní rok a některé fanoušky trochu rozzlobilo plastové zpracování. Mnohem raději by viděli o něco masivnější a luxusnější kovy, než levně vypadající plasty. K tomuto tématu se pro zahraniční web phnadroid.com vyjádřil Vice President mobilního designu LG Chul Bae Lee.

Podle jeho slov je třeba si uvědomit, že takovéto zpracování by zákonitě přineslo i vyšší cenu. Ta by mohla vzrůst až o 300$(!). Ruku v ruce s tím jde i nárůst váhy a také problémy technického charakteru. Tak závratné navýšení ceny u koncového produktu mi ale přijde poněkud nepřiměřené. Musím sice přiznat, že s vývojem konstrukce pro high-endový smartphone osobní zkušenosti nemám, ale když se podívám ke konkurenci, rozhodně to nevypadá, že by se zvolené materiály tak výrazně projevovaly na výsledné ceně modelu.

Česká cena LG G3 se v předprodejích pohybuje okolo 13 990 Kč za 16 GB verzi. U 32 GB varianty to je o tisícovku více. Ve srovnání s konkurencí je cena nižší zhruba o 3-4 tisíce. Tu však také zastupuje druhý plastový smartphone – Samsung Galaxy S5 a i z toho důvodu bych použité materiály neviděl jako klíčovou věc v naceňování smartphonu.

 

Zdroj: phandroid