Androidmarket.cz

Fotoaparát HTC One (M8) – podrobné informace

HTC One, s kódovým označením M8, je prvním telefonem s inovativním dvojitým fotoaparátem na zadní straně, který neslouží k pořizování 3D záznamu videí a fotografií. Jistě už víte o funkcích, které přicházejí s novým HTC One, tedy doplňující efekty jako je parallax efekt, či možnost dodatečného rozostření (zaostření). Níže se však můžete podívat na větší ponoření do novinek a specifikací tohoto řešení.

Hned na začátek je vhodné zmínit, že nové HTC One (M8) používá stejnou technologii ultrapixelů jako loňské HTC One (M7) a HTC One Max. To znamená, že fotoaparát disponuje 4 MPx rozlišením, ale snímacími body podstatně většími, než nabízí konkurence. HTC muselo použít pro loňský model dva dodavatele těchto fotoaparátů – OMNIVISION a ST Microelectronics. Prozatím se spekuluje, že pro nový model M8 jsou použity snímače pouze od OMNIVISION, protože se proslýchá, že u ST Microelectronics byly problémy s kontrolou kvality.

Pokud přemýšlíte jaké specifikace asi má druhý fotoaparát nahoře na zádi, tak vězte, že se jedná o fotoaparát z loňského modelu One (M7), takže to také není žádný podprůměrný snímač (2,1 MPx – Ultrapixel).

Další zkoumání zjistila, že fotografie pořízené dvojicí kamer jsou o 60% větší, než pokud jsou pořízeny pouze jediným fotoaparátem. Zřejmě je to způsobeno tím, že druhý fotoaparát nezaznamenává jen hloubku fotografie, ale také druhotnou fotografii použitou pro tento efekt.

Nakonec je potřeba dodat, že sekundární kamerka nefuguje vždy, při špatných světelných podmínkách a makro režimu se totiž deaktivuje, fotografie v těchto případech zkrátka pořídí jen samotný hlavní fotoaparát.

zdroj: Phonearena