Motorola oficiálně představila RAZR i – upravenou žiletku s procesorem od Intelu

6

Motorola dnes na tiskové konferenci konané poměrně překvapivé v Londýně představila nový přírůstek do své prémiové řady RAZR. K Motorole RAZR, RAZR Maxx  se nově připojí také RAZR I.

Ta zaujme hlavně procesorem postaveným na x86 architektuře od Intelu. Konkrétně v telefonu nalezneme jednojádrový Intel Atom taktovaný na 2GHz s podporou multithreadingu a tedy schopností teoreticky zpracovávat dvě vlákna najednou.

Dále nabídne 4.3“ SAMOLED co nejvíce do krajů telefonu roztažený displej s qHD (960 x 540) rozlišením, 1GB RAM, 8MPx zadní a 0.3MPx přední fotoaparát, Bluetooth 2.1, NFC, WiFi (b/g/n), 8 GB vnitřní paměti (reálně pro uživatele 5 GB) a slot na microSD karty.

Baterie bude mít na Motorolu již standartní kapacitu 2 000 mAh, která by měla zajistit průměrně 20 hodinovou výdrž. Zpočátku telefon poběží na Androidu 4.0 Ice Cream Sandwich, do budoucna však není vyloučena aktualizace na Jelly Bean.

A nakonec to nejzajímavější. Telefon nebude primárně zaměřen na americký trh, naopak se jako první objeví v Evropě. Konkrétně se začne prodávat v UK, Francii, Německu a několika dalších evropských zemích za cenu okolo 420€, tedy přibližně 10 500 korun českých.

Jak se nová Motorola líbí Vám? Riskli byste telefon s procesorem od Intelu nebo raději prozatím zůstanete u ověřeného ARMu?

Zdroj: gsmarena, androidcommunity, engadget

 

6 KOMENTÁŘE

  1. Když už to přepisujete, tak by jste mohli alespoň uvést správnou velikost displeje, která činí 4,3″ nikoliv 4″

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here