Androidmarket.cz

Panasonic ToughPad A1 – první nezničitelný tablet s Androidem

Výrobce Panasonic pravděpodobně znáte hlavně díky televizím, nutno však podotknout, že kromě nich vyrábí, stejně jako Samsung, i notebooky z nichž ty pravděpodobně ty nejznámější spadají do řady Toughbook. Ta se, jak již napovídá název, vyznačuje hlavně vysokou výdrží a nejen hardwarovou odolností. A nyní se Panasonic rozhodl vytvořit podobnou řadu i mezi Android tablety, přivítejte první tablet, který se ničeho nebojí, Panasonic ToughPad A1.

Tablet bude samozřejmě vodotěsný, v mezích možností nepoškrábatelný a nabídne i zvýšenou odolnost vůči pádu a v podstatě jakémukoliv myslitelnému horšímu zacházení (podle vojenské normy 810G). To však není vše, kromě hardwaru bude mít odolný i software.

Uvnitř přítomný Android 3.2 Honeycomb bude totiž upraven a oproti základu poskytne lepší podporu vzdáleného přístupu, šifrování na hardwarové úrovně, bezpečný boot (trusted boot), vzdálené mazání aplikací, ochranu před neautorizovaným používáním a mnoho dalšího.

Nakonec je tu bohužel cena a ta není dvakrát drobná, za tablet totiž zaplatíte $1299, tedy přibližně 24000 Kč bez DPH. Potvrzen byl také menší bratříček ToughPad B1 s 8“ displeje, zde však bohužel nic bližšího nevíme.

Zdroj: androidpolice, Panasonic