Androidmarket.cz

Asus Transformer Prime: odemknutí bootloaderu, aktualizace na Ice Cream Sandwich a ještě jednou GPS

Asus dnes zveřejnil několik nových informací o svém Transformeru Prime. První dvě z nich, týkající se bootloaderu a aktualizace Androidu, jsou pozitivní. Naopak ta třetí o dalším vývoji problémů s GPS už případné zájemce či majitele tohoto tabletu příliš nepotěší.

1) Možnost odemknutí bootloaderu

Včera jsme vás informovali, že Asus se podobně jako před časem HTC, rozhodl zamknout u Transformeru Prime bootloader. Zděšená komunita na xda-developers a jiných fórech okamžitě projevila svůj nesouhlas. Výrobce nyní oznámil, že bootloader půjde „oficiálně“ odemknout přes speciální nástroj. Zákazník při tom ale i přesto ztratí originální záruku a nebude mu umožněno nakupovat některý obsah (v USA například filmy a hudbu z Android Marketu). Podobný způsob odemykání bootloaderů svých zařízení před časem zvolilo také už jednou zmiňované HTC.

Důvodem uzamčení bootloaderu jsou podle vyjádření Asusu „požadavky poskytovatelů obsahu“. Největší nevýhodou uzamčeného bootloaderu pro běžné uživatele je například znemožnění instalace alternativních androidích ROM.

2) Ice Cream Sandwich již v lednu

Druhá pozitivní zpráva se týká aktualizace na Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Podle nejnovějších oficiálních informací se totiž uživatelé Asusu Tranformer Prime dočkají zmrzliny už 12. ledna. Update bude probíhat OTW cestou (nutné připojení tabletu USB kabelem k PC) a dočkají se ho všichni uživatelé na světě naráz.

3) Problémy s GPS nelze odstranit

A nakonec jedna špatná zpráva. Už jedno zmiňované problémy s GPS (viz náš článek zde) jsou totiž způsobeny  hardwarem a nelze je tedy opravit aktualizací softwaru. Asus uvedl, že GPS čipy použité v Transformeru Prime nejsou kvalitou srovnatelné s profesionálními, a že kovový kryt tabletu může ovlivnit výkon GPS. K dispozici tedy není žádná možnost opravy. Výrobce dokonce odstranil informace o GPS z oficiálních specifikací Transformeru Prime.

zdroj: Asus Facebook