Androidmarket.cz

Spekulace: Samsung Galaxy S IV nabídne bezdoteková gesta

Pamatujete si ještě poměrně unikátní bezdotykové ovládání, se kterým přišla Sony Xperia Sola? To, které Vám dovolovalo pouhým podržením prstu nad určitým prvkem na displeji například označit prvek v seznamu?  Tak v tom případě by se Vám mohl líbit také chystaný Samsung Galaxy S IV.

Podle informací korejského serveru DDaily totiž nová vlajková loď Samsungu obdobnou, jen prý samozřejmě vylepšenou, technologii nabídne. Podkladem pro takové spekulace má být jak patent „Samsung Air Gestures“ z prosince minulého roku, tak také nedávná objednávka nejnovějších dotekových snímačů maXTouch S od Atmelu, které by měly být schopny zaznamenávat pozici prstu i v určité vzdálenosti od displeje.

Samozřejmě jde zatím jen o spekulace, nicméně pokud se potvrdí, tak by mohlo jít beze sporu o zajímavou funkci. Na rozdíl od Sony, které jinak zajímavou technologii bohužel definitivně pohřbilo, by totiž Samsung mohl bezdotyková gesta dotáhnout do konce a udělat z nich třeba i opravdu užitečnou věc.

S trochou štěstí by pak mohl přijít také s plnohodnotnou podporou ovládání v rukavicích. Právě ta totiž nic jiného, než opravdu citlivý snímač doteků a trochu softwarové magie nepotřebuje.

httpv://www.youtube.com/watch?v=9Q73bHn9xus&feature=player_embedded

Zdroj: phoneareana