Androidmarket.cz

Sony F800 – multimediální přehrávač s Androidem 4.0 ICS a dvoujádrem

Do seznamu zařízení s Androidem přibylo další zařízení od Sony. Tentokrát se však nejedná o smartphone, ale o chytrý multimediální přehrávač, který sice umožňuje přehrávání filmů, poslech hudby, hraní her, surfování na internetu a mnoho dalších činností, kvůli chybějícímu GSM/3G čipu si s ním ale nezavoláte.

Sony F800 Series patří do známé řady Walkman a proto není překvapením, že jeho hlavním zaměřením je hudba. Zařízení disponuje nejrůznějšími technologiemi pro čistý a hlasitý zvuk (včetně zesilovače S-Master Digital) a v základním balení najdeme kvalitní špuntová sluchátka. Nechybí ani vestavěné hlasité reproduktory s technologií xLOUD.

Součástí výbavy je 3,5″displej s podporou multitouch, dvoujádrový procesor Tegra 2, Bluetooth, Wi-Fi a baterie, která by měla na jedno nabití vydržet 4,5 hodiny přehrávání videa nebo až 20 hodin přehrávání hudby. Operačním systémem je Android 4.0 Ice Cream Sandwich s výraznou úpravou od výrobce a plným přístupem do Google Play Store.

Novinka bude dostupná ve dvou variantách, které se od sebe budou lišit cenou a velikostí vnitřní paměti. 16GB verze dostane cenovku 269 dolarů (5 500 Kč) a na 32GB verzi by se zájemci měli připravit 299 dolarů (6 100 Kč).

Co myslíte, má smysl kupovat si přístroj tohoto typu nebo je lepší investovat do smartphonu s podobnou výbavou? Napište nám svůj názor do komentářů pod článkem.