Androidmarket.cz

Samsung s Googlem mají herní plán proti Applu, který by mohl vést k vzájemnému licencování patentů

„Ty soudní spory každýho jenom otravují, já bych všechny ty patenty a průmyslové vzory zakázal/a“ si řekla anebo alespoň určitě jednoho krásného dne pomyslela valná většina z nás. Pořádná reforma patentového práva bohužel stále nepřichází a tak by se mohlo zdát, že se konce nesmyslných bitev snad nikdy nedočkáme.

Naštěstí by jich v dohledné době mohlo alespoň výrazně ubýt. Samsung totiž oznámil, že se spojil s Googlem a připravil s ním strategii, která by v konečném důsledku měla vyustit v dohodu o vzájemném licencování patentů s Applem.

„Je zatím příliš brzo na komentování našeho herního plánu (s Googlem) v právní bitvě. Určitě ale uděláme vše, abychom nechali Apple, který využíval naší technologie, platit. Souboje budou dramatičtější a možnost příměří ve formě vzájemného licencování se tak stává pravděpodobnější.“

Než soudní spory Apple a Samsungu skončí, tak se zřejmě dočkáme ještě několika nepříjemných mezivýsledků, jako třeba dalších zákazů telefonů. V konečném důsledku ale zřejmě konečně dojde k příměří a vzájemnému poskytnutí patentů.

Zdroj: Korean Times via talk