Androidmarket.cz

Samsung má nový patent: telefon s vyměnitelným fotoaparátem

Jednou z hlavních kritérií při koupi nového telefonu je fotoaparát. Lidé se většinou ohlíží nejen po megapixelech, ale také po samotné kvalitě snímků. Jsou však i chvíle, kdy člověk nechce nebo si prostě z nějakého důvodu nemůže dovolit nový telefon s lepším „foťákem“ a nejradši by fotoaparát vyměnil. Zdá se vám to šílene? Kdepak, zaměnitelný fotoaparát na telefonech je totiž nově patentovaný Samsungem a vypadá to velmi zajímavě.

Samsung svůj nový tah totiž promyslel a vytvořil svým způsobem modulární design. Ten ukazuje hned několik možností – klasický fotoaparát, vyboulená kamera, která bude mít nejspíš optický zoom a nakonec kamera s vyměnitelnou čočkou. Jen tak pro pořádek, telefon by tedy mohl mít 4 možnosti fotoaparátu, což samo o sobě nezní vůbec špatně. Navíc podle obrázků, kde se tvar a velikost hostícího telefonu mění, lze usoudit, že Samsung nejspíš nachystá hned modelovou řadu, u které si podle libosti zvolíte fotoaparát.

A kam že budeme připojovat jednotlivé fotoaparáty? Jednoduše na jejich místo na zádech, kde je přímo pro ně udělaný výřez s takovým tlačítkem, které by mělo pevně přídavný kousek hardwaru držet. Samozřejmě nesmí chybět hardwarový klíč spouště a číselník s jiným tlačítkem.

Ačkoli patent neznamená hned nový výrobek, alespoň Samsung přišel na nápad, který by si mohl najít svoji koncovou skupinu.

Zdroj