Androidmarket.cz

Samsung Galaxy S7 Edge shořel při nabíjení přes noc!

Zatímco vadná baterie u Galaxy Note 7 donutila Samsung odvolat veškeré zařízení kromě těch v Číně do servisů, se objevil jiný spotřebitel, který je vlastníkem Galaxy S7 Edge a oznámil, že zatímco spal jeho zařízení vzplálo při nabíjení, i když použil originální nabíječku.

Naštěstí spolu tyto události nějak nesouvisely. Telefony totiž používaly rozdílné baterie a Galaxy S7 Edge byl na trhu asi půl roku bez jakéhokoliv podobného incidentu. Pokud jde o Galaxy Note 7, v tomto případě došlo k 35 hlášeným problémům podobného typu za pouhých 18 dní od započetí globálního prodeje.

Daný zákazník je v kontaktu se společností Samsung, která mu nabídla buďto nové zařízení nebo vrácení peněz. Problém ovšem není třeba příliš zveličovat, byť situace okolo Galaxy Note 7 pozici Samsungu nijak neulehčuje. Je třeba ale vzít v úvahu, že z obou modelů korejský výrobce prodal mnohem více kusů, než kolik běžný výrobce prodá z celého portfolia. Doporučujeme proto nenabíjet telefony v blízkosti hořlavých materiálů a ideálně se vyhnout nočnímu přebíjení.

zdroj