Androidmarket.cz

Samsung Galaxy S6 – Android 4.5, 64bitové osmijádro, 4GB RAM a 128 GB [KONCEPT]

Samsung Galaxy S5 započne svůj prodej již za pár týdnů. Oproti svému předchůdci Galaxy S4 se liší především ve výkonu, ale také v designu. Na stránkách Concept-phones se však již objevil koncept další generace, která by se mohla na trhu objevit v příštím roce. Hned zkraje lze říci, že se jedná o poměrně výraznou designovou změnu, ale nejen tu.

Autorem je Dani Yako, který svůj koncept prezentoval na stránkách Behance. V jeho portfoliu nalezneme i koncept pro iPhone Air Pro, iPhone 6C, iPhone 6 Concept a iPhone 6. Spíše se tedy zaměřuje na produkty newyorského Applu.

Ve svém konceptu pro Galaxy S6 počítá již s novou verzí operačního systému Android 4.5. V hliníkovém těle se pak skrývá i safírové sklo. Galaxy S6 je 7,2 mm tenký a váží 120 gramů. Nabízí 5,5palcový IPS LCD displej s rozlišením 2560 x 1440 pixelů. Uvnitř pak nalezneme 64bitový osmijádrový procesor s grafickým čipem Adreno 330 a 4GB operační pamětí. Nechybí ani nadstandardní úložný prostor v podobě 128 GB.

Dále se počítá s 21,5MPx fotoaparátem se clonou f/1,8, LED bleskem a BSI. U fotoaparátu nechybí funkce jako je automatické zaostřování, dotykové zaměření, digitální stabilizace obrazu, korekce expozice, HDR a hlasová aktivace. Navíc lze natáčet video o kvalitě 2160p při 30 snímcích za sekundu. Vpředu by pak byla umístěna 8MPx kamera. Jedná se prozatím pouze o koncept a není jasné, zdali bude zrealizován, nicméně dle mého názoru je velice povedený. Nehledě na to, že nabízí opravdu špičkový výkon.

Zdroj: Concept-Phones