Androidmarket.cz

Samsung Galaxy C5 oficiálně: 6,7 milimetrů tenké celokovové tělo!

Společnost Samsung dnes oficiálně představila svůj nový smartphone z třídy C, a to Samsung Galaxy C5. Jde o prvního zástupce této třídy, který disponuje velice tenkým kovovým tělem a povedeným designem.

Zatím je pro nás velkou nevýhodou fakt, že model C5 je zatím dostupný pouze na čínském trhu, a dostupnost na ostatních včetně toho českého je jeden velký otazník.

Alespoň se tedy podíváme co by nám takový smartphone přinesl. Jak už jsme zmiňovali, telefon má tenké 6,7 milimetrů celokovové tělo, a vybrat si budete moct ze čtyř barevných kombinací: zlaté, růžovo-zlaté, černo-stříbrné a bílo-stříbrné.

Ve výbavě novinky nesmí chybět ani 5,2″ Super AMOLED displej s Full HD rozlišením a jemností 423 ppi. Jeho postranní rámečky jsou naprosto minimální, což je dnes velmi moderní. Stejně tak i čtečka otisků prstů umístěná pro výrobce typicky do klávesy pod displejem. Nechybí ani technologie LTE, NFC či 2600 mAh baterie s podporou rychlonabíjení.

O výkon se postará osmijádrový Qualcomm Snapdragon 617 se 4 GB RAM, úložiště o velikosti 32 nebo 64 GB lze rozšířit microSD kartami, ovšem jen pomocí hybridního dual SIM slotu. Pro focení je připravený 16 Mpx fotoaparát s dvoubarevným LED bleskem a objektivem o světelnosti f/1.9, kvalitní selfie pak zařídí 8 Mpx přední kamerka.

Nový Samsung Galaxy C5 půjde do prodeje od 6. června, ovšem zatím bohužel jen v Číně. Pokud jde o ceny, základní 32 GB varianta přijde na 335 dolarů (tedy 8 tisíc Kč bez daně a dalších poplatků), vyšší 64 GB provedení pak na 370 dolarů (asi 9 tisíc Kč bez daně a dalších poplatků).

zdroj