Androidmarket.cz

Rada – Kde nechat v záruce opravit telefon HTC?

Pokud chcete mít své HTC co nejdříve ze záruční opravy doma, nereklamujte ho u prodejce, ale přímo u servisu. Neberte prosím následující sdělení jako PR článek zaplacený níže zmíněnou firmou, ale jako radu pro vás, která vám může ušetřit dny bez vašeho telefonního miláčka.

Mému HTC Sensation odpadly tlačítka hlasitosti a já se začal shánět po záruční opravě. První, co vás napadne, je odnést zařízení k prodejci a tam reklamovat s vírou, že ho prodejce zašle do servisu. Pokud máte telefon HTC, doporučuji toto nedělat a zaslat zařízení přímo do firmy VSP Data, která jako jediná provádí záruční opravy HTC u nás – je tedy jediným autorizovaným servisem k záručním opravám.


Proč? Vyhnete se tak nepříjemnému mezičlánku v podobě prodejce, který může s odesláním otálet (typicky čeká, až se mu nahromadí telefonů víc) a jelikož má k reklamaci třicet dní (dle zákona), může vám čekání protáhnout. Ve VSP Data jsou dle zkušeností mnoha uživatelů (i mých) velmi rychlí – telefon je opraven prakticky ze dne na den a paradoxně nejvíce zpomaluje v procesu reklamace pošta.

K reklamaci vám stačí jen IMEI číslo telefonu, záruční list ani nemusíte mít.

Problémy jsem neměl ani s vadami, které jsem si v podstatě způsobil sám – ačkoliv jsem reklamoval pouze odpadlá tlačítka, byl mi vyměněn celý kryt včetně odřených míst, vyměněn panel displeje a nikdo se nepozastavil nad tím, že na telefonu evidentně byla poškození, která nebyla způsobena běžným používáním – do servisu jsem telefon posílal i s tím, že se mi může právě kvůli tomuto vrátit zpět.

Do VSP Data můžete telefon poslat jak poštou na vlastní náklady, tak si objednat DTP kurýra, ovšem tuto možnost jsem nezkoušel, ale dle reakce různých uživatelů na fórech toto jde v pořádku

Doufám, že nenabudete dojmu, že se zde na AndroidMarket snažíme dělat reklamu VSP Data – snažíme se vám jen předat radu, která má potenciál ušetřit významné množství času.

Web VSP Data: http://web.vspdata.cz/cs/htc