Androidmarket.cz

Příští rok příjde baterie pro chytré telefony, kterou nabijete za minutu

Někdo by řekl, že nabít telefon z 0 na 100 % během jedné minuty je absolutně zcestná představa. Ukázalo se, že vlastně ani není, protože bychom toho mohli docílit už příští rok.

Oddělení nanotechnologií na univerzitě v Tel Aviv během zkoumání Alzheimerovy choroby narazilo na zajímavou technologii. Dle všeho dokáže zvláštní peptidová molekula vstřebat energii daleko rychleji než klasická baterie chytrého telefonu. Společnost, která se bude snažit rozšířit tuto novinku mezi uživatele se jmenuje StoreDot a sídlí v Izraeli.

Nevýhodou se může zdát, že kapacita StoreDot baterie bude o dost menší než těch dnešních, což jsme ale schopni vzhledem k době nabíjení překousnout. Dalším mínusem je pravděpodobná kratší celková životnost baterky. Navíc to vypadá, že k efektivnímu hospodaření s energií telefonu bude třeba využívat i speciální software.

Dalším faktorem je nutnost speciální nabíječky. Zástupce společnosti Doron Myersdorf se nechal slyšet, že ,,Nabíječka jako taková bude jiná než ty, které používáme doteď. Abychom byli schopni nabít baterii za minutu, musíme uvažovat proud o 50 až 80 Ampérech. Tohle normální nabíječka nezvládne. Proto musíme vyvinout takovou, která nebude mít přehnané požadavky na náklady a zároveň bude její velikost natolik praktická, aby se vešla do kapsy. “ 

Dobrou zprávou je, že nebudeme muset čekat dlouho, než si budeme moct tuto technologii vyzkoušet na vlastním telefonu. StoreDot spolupracuje s 15 dalšími společnostmi ,jejichž telefony budou vybaveny superrychle dobjející se baterkou na konci příštího roku.

Co si myslíte o této vychytávce Vy? My jsme celkem natěšení.

zdroj: http://www.talkandroid.com