Androidmarket.cz

Na co jsme zapomněli aneb Přehled dalších novinek uplynulého týdne (50. týden 2012)

Ve světě operačního systému Android se každý týden odehraje nespočet novinek a změn. O těch nejdůležitějších vás na našem webu infomujeme v samostatných článcích, je však mnoho dalších zajímavostí, na které jsme během uplynulého týdne zapomněli. Právě z tohoto důvodu jsme se rozhodli zavést novou pravidelnou rubriku s názvem „Na co jsme zapomněli aneb přehled dalších novinek uplynulého týdne“.

Samsung Galaxy Note III by měl mít 6,3″ displej

Po obrovském úspěchu prvních dvou generací tabletofonů od Samsungu je téměř jasné, že korejský výrobce chystá Galaxy Note III. A server Korea Times přinesl první informaci o výbavě tohoto telefonu. Displej Samsungu Galaxy Note III by totiž měl údajně ve srovnání s předchůdci výrazně vyrůst na 6,3″. Výrazně menší by naopak měl být rámeček kolem displeje. SGN3 by měl být představen ve druhé polovině roku 2013.

ZTE představí novou vlajkovou loď v lednu

Už na začátku ledna, během veletrhu CES 2013 v Las Vegas, by ZTE mělo představi nový tabletofon Grand S. Potvrzují to informace na oficiálních stránkách veletrhu. ZTE Grand S se údajně stane nejtenčím telefonem vybaveným 5″ displejem s Full HD rozlišením. Novinka nabídne také povedený design v „tradičním čínském stylu“ a tělo vyrobené z keramického materiálu.

V londýnských autobusech můžete platit pomocí NFC

Organizace Transport for London (TfL) spustila ve svých 8500 červených dvoupatrových autobusech možnost nákupu jízdenky pomocí smartphonu vybaveného bezdrátovou technologií NFC. Platba je nejen rychlejší a jednodušší, ale také levnější – uživatel zaplatí o téměř 42 % méně ve srovnání s běžnou jízdenkou. Systém má však jedno velké omezení, protože umožňuje provádět platby pouze pomocí vybraných zařízení se speciálním logem. Jediným tímto zařízením je v tuto chvíli Samsung Galaxy S III od britského operátora Orange.

HTC se stalo partnerem fotbalového UEFA

HTC podepsalo smlouvu s mezinárodní organizací UEFA, podle které se taiwanský výrobce stane jedním z hlavních sponzorů mnoha fotbalových událostí. Až do ročníku 2014/2015 se může HTC pochlubit titulem „oficiální smartphone“ UEFA Champions League a UEFA Europa League.

Gianni Infantino, generální tajemník UEFA, prohlásil, že partnerství s HTC pomůže propagovat evropský klubový fotbal fanouškům z celého světa. Naopak pro taiwanského výrobce to znamená nové příležitosti k propagaci svých telefonů.

Sony Yuga možná nabídne ohromující výbavu

Na internetu se objevily další spekulace o chystaném smartphonu „Yuga“ od Sony. Novinka by údajně měla mít 5″ displej s Full HD rozlišením, čtyřjádrový Samsung Exynos 5, 3GB RAM, 128GB interní paměť, 16mpx fotoaparát, baterii o kapacitě 3000 mAh a zvýšenou odolnost proti vodě.

Výbava však vypadá až příliš dobře a je velmi pravděpodobné, že se podobného smatphonu v nejbližší době nedočkáme.

Apple porušuje několik patentů společnosti MobileMedia

Americký soud rozhodl. že Apple porušuje patenty společnosti MobileMedia, ve které vlastní 10% podíl Sony a Nokia. Ze čtrnácti patentů nakonec soud uznal jen tři, které se týkají zpracování hovoru, odmítnutí příchozího hovoru a pořízení/přenosu obrázku. Patenty byly podány v letech 1994-1998 a původně je vlastnily společnosti  Nokia a Sony.

Výkonný ředitel MobileMedia uvedl, že Apple utrpí „nenapravitelnou újmu“, pokud bude Apple nadále využívat jejich patenty bez placení poplatků. O tom, jakou náhradu bude muset gigant z Cupertina zaplatit, americký soud teprve rozhodne.

Panasonic chystá supertelefon pro japonský trh

Panasonicu pokus o vstup na evropský trh s telefony příliš nevyšel a je tedy velmi pravděpodobné, že se společnost bude v budoucnu zaměřovat zejména na domácí japonský trh. A po přečtení nsáledujících řádku jistě uznáte, že je to docela škoda. Smartphony od Panasonicu jsou totiž nejen designově povedené, ale také dobře vybavené.

Panasonic P-02E nabídne podle uniklých informací 5″ displej s Full HD rozlišením, čtyřjádrový procesor Snapdragon S4 Pro (APQ8064) s taktem 1,5 GHz a operační systém Android 4.1.2 Jelly Bean.

Gameloft chystá hru Playmobil Pirates pro Android

Gameloft spolupracuje s výrobcem hraček Playmobil a jejich prvním společným počinem bude mobilní hra Playmobil Pirates. Úkolem hráče bude vytvořit vlastní pirátskou základnu. Playmobil Pirates obsahuje mnoho miniher, propojení se sociálními sítěmi a příjemné grafické zpracování. Pro iOS už byla hra Playmobil Pirates, na telefonech a tabletech s Androidem by se tak měla objevit v nejbližší době.

Vánoční reklama na Samsung Galaxy Note II

Vánoce jsou doslova za dveřmi a dnešní přehled novinek proto zakončíme příjemnou reklamou na Galaxy Note II, kterou Samsung vytvořil pro USA.