Androidmarket.cz

Je libo QWERTY klávesnici, která absolutně sabotuje zajetý koncept?

Přes to všechno, co naznačují ty velké přechytřelé desky, do kterých neustále civíme a ťukáme, lidé mají stále rádi klasické fyzické klávesnice. Vždyť z nich i vychází drtivá většina různě změřených dotykových klávesnic. Málokdo také ví, že koncept QWERTY je využíván už více než sto let navzdory až pozdějšímu rozvoji elektroniky.

Tu a tam se najde nějaká společnost, která se snaží zaběhlé rozhraní klasické klávesnice posunout trochu jiným směrem a zaujmout tím nejednoho uživatele. Touto cestou se vydala i firma Way Tool, která přichází s minimalistickým ultra-tenkým designem, kvůli kterému se však nikdo nemusí přeučovat zaběhlé psaní na počítači. Produkt, o kterém mluvíme, TextBlade, je kompaktní Bluetooth klávesnice, jejíž rozložení funguje pomocí magnetu. Dá se také složit do balíčku, který je menší než iPhone 4.

Klávesnice TextBlade je také specifická tím, že kombinuje jak dotykovou technologii, tak i skutečné klávesy. WayTool zaručuje stejnou plochu tlačítka pro prst jako u klasické klávesnice se svislým posunem 2 mm po stisknutí.

Do kompaktiního designu byly zakomponovány i chytré funkce. Například technologie MultiLayer Key, speciální symboly a klávesy pro editaci jsou snadno rozpoznatelné a využitelné.

Tuto magnetickou vychytávku seženete za $99 (asi 2370 Kč) a je kompatibilní pro systém iOS 7 a vyšší. Ještě nenadávejte. Funguje samozřejmě pro většinu Android zařízení jedoucích na 4.4 KitKat a vyšších. Dle kalendáře dostupnosti společnosti WayTool pro TextBlade to vypadá, že zařízení stěží udržuje krok s poptávkou. Vlastně se ani není čemu divit. Podívejte se na vychvalovaného mazlíka ve videu.

zdroj: http://www.phonearena.com