Androidmarket.cz

Která bezpečnostní aplikace pro Android je nejlepší? Podívejte se na srovnání

Ačkoliv jsou nejrůznější bezpečnostní nástroje pro Android mnohými odsuzovány, patří tento typ aplikací mezi vůbec nejstahovanější. Kromě sporné detekce nebezpečného kódu totiž bezpečnostní aplikace nabízejí mnoho dalších užitečných funkcí, jako je rodičovská ochrana, pomoc při ztrátě smartphonu, zálohování či blokování hovorů.

Nezávislý institut AV Test důkladně vyzkoušel více než dvacet oblíbených bezpečnostních nástrojů pro operační systém Android. Jednotlivé aplikace byly testovány ve třech kategoriích:

Z testu vyšla nejlépe aplikace TrustGo Antivirus & Mobile Security, která jako jediná získala v prvních dvou kategoriích maximální počet bodů. Na druhou stranu však aplikace nenabízí příliš mnoho dalších nástrojů na ochranu smartphonu. Velmi dobře si vedly také aplikace Antiy: AVLLookout: Antivirus & SecurityBitdefender: Mobile Security a Trend Micro: Mobile Security. Bodové výsledky však často byly velmi těsné a navíc nezahrnují poslední kategorii.

Kompletní přehled aplikací najdete na oficiálních stránkách av-test.org. Každý z testovaných nástrojů si můžete rozkliknout a podívat se na podrobné hodnocení.

via ap