Androidmarket.cz

Jak spustit Android 4.0 ICS na jakémkoliv monitoru? Kupte si „miniaturní počítač“ za 74 dolarů

Vzpomínáte si na zázračný „USB flash disk“ Cotton Candy od společnosti FXI Technologies, který umožňoval spustit jakýkoliv operační systém na jakémkoliv zařízení? S podobnou myšlenkou nyní přišel také jeden čínský výrobce, který začal nabízet „miniaturní počítač“ MK802. Zařízení v sobě obsahuje veškerou potřebnou hardwarovou i softwarovou výbavu a stačí jej tedy připojit pomocí HDMI k libovolnému monitoru nebo televizoru a spustit operační systém Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

V miniaturním těle zařízení najdeme 1,5GHz procesor AllWinner A10 doplněný o grafický čip Mali 400. 512MB RAM a 4GB interní paměť. Překvapením je také přítomnost Wi-Fi, slotu na microSD karty, micro USB a HDMI výstupu. Díky mnoha předinstalovaným kodekům by si zařízení mělo poradit s přehráním většiny audio i video souborů. S rozměry 8,8×3,5×1,2 cm a hmotností 200 g se zařízení vejde poměrně pohodlně například do kapsy od kalhot.

MK802 je k dispozici u jednoho z čínských prodejců za příjemnou cenu 74 dolarů (1 500 Kč). Z důvodu velkého zájmu bylo ale zařízení vyprodáno a znovu by mělo být v prodeji až 10. června.

zdroj: ta