Androidmarket.cz

HTC se odklání od hardwarových QWERTY klávesnic

Ačkoliv se to díky přítomnosti pouze jediného zástupce s Androidem, HTC Desire Z, nemusí na první pohled zdát, tak HTC byla vždy firma, která se snažila mít v produktové řadě vždy alespoň jeden telefon vybavený fyzickou QWERTY klávesnicí. V dobách stařičkých Windows Mobile pak dokonce s modely Touch Pro patřila k těm nejlepším a nejoblíbenějším.

Bohužel to vypadá, že tato doba již pominula. Kreativní ředitel firmy Claude Zellweger se totiž na HTC akci v Seattle nechal slyšet, že ačkoliv poptávka po QWERTY telefonech stále je, tak je HTC dělat nebude, jelikož by je to odvádělo od současného směru v designu.

Pominu-li všechny myslitelné sarkastické narážky, které mě napadají ke spojení ‚HTC‘ a ‚směr v designu‘, tak mi to stále nepřijde jako úplně dobrý nápad. Právě v oblasti QWERTY klávesnicí má totiž firma určité know-how, které by při troše marketingu mohla využít proti v poslední době stále sílící konkurenci v podobě Samsungu a Applu.

Na druhou stranu, je tato zpráva opravdu tak velkým překvapením poté co HTC oznámilo, že neplánuje velké baterie, protože uživatelé chtějí spíše tenká zařízení?

zdroj: pocketnow, MobileBurn