Androidmarket.cz

Easter egg a další screenshoty z Androidu 4.4 KitKat

Představení Androidu 4.4 KitKat a Nexusu 5 se kvapem blíží, o čemž svědčí nebývalý nárůst úniků informací, ke kterému dochází v posledních dnech až týdnech. Posledními novinkami je sada uniklých screenshotů z chystané verze Androidu, které byly pořízeny na Nexusu 7 (2013).

Easter egg je nedílnou součástí každé verze operačního systému od Googlu a výjimkou není ani Android 4.4. V posledním easter eggu zobrazujícím se po poklikáním na verzi systému v nastavení, nalezneme nápis Android stylizovaný do loga tyčinky KitKat, podle které dostala verze 4.4 svůj název. Nejedná se však ještě o finální sestavení, o čemž svědčí nápis „ANDROID KEYLIMEPIE“. Dlouhým kliknutím na logo se dostanete na druhou obrazovku easter eggu, která obsahuje pohyblivou mozaiku sestavenou s ikon předchozích verzí Androidu.

Na dalších uniklých screenshotech můžete najít novinky v menu Nastavení, konkrétně nativní podporu tisku z cloudu a bezdrátových plateb. Změn v uživatelském rozhraní se dočkal seznam stažených souborů a aplikace hodin. Dalším důkazem, že screenshoty nepocházejí z nejnovějšího sestavení Androidu 4.4 KitKat, je menu aplikací (app drawer) se záložkou Widgety, která bychom ve finální verzi už neměli najít.

  

Android 4.4 KitKat bude podle spekulací oficiálně představen do konce října.

zdroj: Droid Life