Androidmarket.cz

Beats Audio chce koupit od HTC zpět zbytek svých akcií

Spojeni společností HTC a Beats Audio se s největší pravděpodobností chýlí ke konci. Když zhruba před dvěma lety HTC koupilo většinový podíl v Beats Audio, byli všichni fanoušci plní očekávání. Nápad přidávat kvalitní sluchátka sluchátka do základního balení ke smartphonu byl však ukončen ještě dříve, než se naplno rozjel a ani jiného mobilního příslušenství od Beats Audio jsme se zatím nedočkali. Smartphony od HTC tak mají v současné době výhodu oproti konkurenci jen v softwarovém vylepšení zvuku a logu Beats Audio na zádech.

Možná právě nedostatečné využití nabízeného potenciálu je důvodem, proč vedení Beats Audio považuje spolupráci s HTC za neúspěšnou. Před dvěma lety koupil taiwanský výrobce 51% podíl, z něhož však po roce prodal polovinu zpět Beats Audio. Firma chce však dostat zpět i zbylých 25,5 % akcií, které zbyly HTC.

Beats Audio má údajně šanci získat nového partnera, který by společnosti mohl pomoct dostat se z finančních problémů. Mluvčí HTC zatím nereagoval na dotazy týkající se tohoto problému. Pokud by taiwanský výrobce přišel i o zbytek podílu v Beats Audio, zmizelo by pravděpodobně známé červené logo ze všech budoucích smartphonů. Není však vyloučeno, že spolupráce mezi společnostmi bude pokračovat i po změnách mezi akcionáři a příchodu nového partnera.

zdroj: The Wall Street Journal via GSM Arena