Androidmarket.cz

Asus bude jedním z prvních výrobců, kteří vydají aktualizaci na Android 5.0 Jelly Bean

Asus, který je proslulý tím, že majitelům svých zařízeních umožňuje vždy používat nejnovější verzi operačního systému Android, chystá další překvapení. Benson Lin, viceprezident společnosti Asus řekl redaktorovi serveru Techradar:

„Asus má velmi blízko k Google. Jakmile budou mít Android 5.0, tak si myslím, že je velká pravděpodobnost, že budeme v první vlně výrobců, kteří nabídnou aktualizaci na Jelly Bean.“ 

Také jsme tedy dostali odpověď na otázku, zda bude mít Android s přezdívkou Jelly Bean číselné označení 4.1 nebo 5.0. Podle vyššího značení můžeme usuzovat, že nová verze Androidu přinese větší množství změn a novinek. Předpokládá se například ještě lepší uživatelské rozhraní pro tablety nebo nový mód při připojení k větší obrazovce. Oficiální představení proběhne na konferenci Google I/O, která se koná na konci letošního června v San Franciscu.

Majitelé tabletů od Asusu už mají s včasnými aktualizacemi operačního systému Android dobré zkušenosti. Eee Pad Transformer jako první dostával nové verze Honeycombu a Transformer Prime se letos stal prvním zařízením s aktualizací na Ice Cream Sandwich.

Asus Transformer Prime

via ac