Androidmarket.cz

Apple zažaloval Samsung kvůli způsobu odemykání obrazovky u Galaxy Nexus

Apple znovu zažaloval Samsung u německého soudu. Tentokrát poprvé kvůli telefonu Galaxy Nexus, který údajně také porušuje patenty společnosti Apple. Konkrétně má nejnovější „Google telefon“ porušovat patenty týkající se způsobu odemykání telefonu tahem prstu po displeji (tzv. slide-to-unlock).

Důležité je zmínit, že naprosto stejný systém odemykání jako Galaxy Nexus používají všechny telefony s Androidem 4.0 Ice Cream Sandwich, pokud nemají grafickou nadstavbu od výrobce. Je tak patrné, že hlavním cílem Apple je domoci se u soudu zastavení prodeje telefonů Galaxy Nexus.

Apple funkci slide-to-unlock poprvé představil v roce 2007 u svého iPhonu, v říjnu 2011 si nechal technologii patentovat. Více informací o tomto patentu si můžete přečíst v našem starším článku.

Jako součást své obhajoby poukazuje Samsung na relativně neznámý telefon od švédské společnosti Neonode, která minulý rok vyhrála u soudu v Nizozemsku při podobném sporu s Apple.

Rozhodnutí by mělo padnout 16. března. Podle odborníků ale nemá americký gigant u soudu příliš velké šance na úspěch. Technologie odemykání slide-to-unlock není totiž Applem registrována jako běžný patent, ale pouze jako tzv. užitný vzor.

zdroj: appleinsider