Androidmarket.cz

[Aktualizace] Aplikace NaVlak bohužel nejspíše končí

[Aktualizace]

Nedávno jsme vás informovali o končící aplikace NaVlak. Důvod, který autor uvedl, tedy já, byl ale mylný. Omlouvám se tedy společnosti Chaps i našim čtenářům a důvod proč NaVlak končí, uvedu na pravou míru.

Společnost SŽDC začala požadovat za využívání jejich API peníze, které jsou pro vývojáře circlegate jednoduše moc velké a tak toto financování nebylo reálné. Po této události se vložila do hry firma Chaps a vývojáři z cicrlegate se dotazovali zda by bylo reálné, aby si aplikaci NaVlak vzali pod sebe. Chaps vyšel vývojářům vstříc a nabídl jim pomocnou ruku, jenže prozatím nedošlo k dohodě se SŽDC. Chaps je tak v tomto naprosto nevině a naopak projevil snahu o zachování oblíbené aplikace NaVlak.

[Původně]

Aplikace, která zprostředkovávala veškeré odjezdové vlakové tabule, se nejspíše nevrátí na Google Play.

Aplikace před nějakou dobou najednou zmizela a vysvětlení nikde. Na stránkách vývojářů cicrlegate je pak napsaný důvod v podobě problému s licencí. My jsme se trochu poptali a zjistili, že situace je natolik špatná, že nejspíše nedojde k obnovení aplikace.

Společnost Chaps (Softwarová řešení pro osobní dopravu) přišla s podobným nápadem a spojila své síly s SŽDC ( Správa železniční dopravní služby). Tím odebralo SŽDC studiu circlegate licenci na používání jejich dat k aplikaci NaVlak.

Aplikace od společnosti Chaps nedosahovala takových kvalit, jakou měla aplikace NaVlak a tak chtěla vzít aplikaci pod svá křídla. Bohužel to již neplatí a tak nevypadá v dohledné době, že by se něco změnilo na faktu, že aplikace již nebude k dostání. Situaci okomentoval vývojář Ing. Jan Blažek ,,Samozřejmě nás to mrzí, sami NaVlak stále aktivně používáme, nicméně nic s tím momentálně nenaděláme.“