Vývojáři již mohou registrovat své aplikace do Google Play for Education

0

Google education

Minulý týden jsme Vás informovali o novém konceptu Google Play for Education, který si klade za cíl nabídnout učitelům a studentům v USA (očekáváme brzké rozšíření do celého světa po skončení pilotní fáze projektu) aplikace, které jim pomohou při učení. Od pondělí mohou vývojáři své aplikace registrovat právě do tohoto projektu, ale musí si dát pozor na splnění pravidel, aby jejich aplikace mohla být zařazena právě do obchodu play určeného pro vzdělávací aplikace.

Aplikace musí mít vzdělávací hodnotu pro studenty, zároveň musí nabídnout jednoduché a intuitivní prostředí s plnohodnotnou podporou tabletů. Po splnění všech podmínek mohou vývojáři aplikaci označit jako vhodnou pro vzdělávání , ta poté bude otestována vybranými učiteli, kteří ji zařadí podle náročnosti do jednotlivých tříd v rámci vzdělávacího školního programu a také budou mít za úkol danou aplikaci zařadit  do jednotlivých kategorií. Zdali aplikace byla schválena se vývojář dozví během 3-4 týdnů od označení aplikace.

Některé vývojáře možná odradí podmínky Googlu, kdy v rámci aplikace nejsou povoleny žádné in-app platby a značně jsou upraveny pravidla pro použití reklamy, což je docela limitující. Na druhou stranu mohou vývojáři nabídnout placenou aplikaci v rámci specifického obchodu, ve kterém mají mnohonásobně větší šanci na úspěch oproti standardnímu Google play.  Což je jistě výzva pro nejedno vývojářské studio či jednotlivce. Do jaké míry bude projekt úspěšný se dovíme letos na podzim, kdy by měl být spuštěn jeho ostrý provoz.

Zdroj: android-developers.blogspot.cz/

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here