Androidmarket.cz

Mini PC s Androidem 4.0

Dnes si představíme zařízení GWL MK802 4GB, které je běžně dostupné v obchodech za 1300 Kč. Jde o velmi chytrou chytrou krabičku s Androidem o velikosti flasky, která zvládne hodně věcí.

Pokud si nemůžete dovolit drahý počítač, tak je toto zařízení vhodné přímo pro Vás. Jedná se o Mini PC o velikosti běžného flashdisku. Nezabírá tedy moc místa a můžete ho umístit, tam kde ho budete potřebovat. Po otevření krabičky, zde najdete HDMI kabel, napájecí adaptér, Mini USB kabel,Redukce miniUSB-USB a samotné Mini PC.

Vychytávku stačí připojit přes kabel HDMI k televizi, nebo k monitoru a hned máte funkční PC. Pro větší pohodlí je dobré připojit bezdrátovou klávesnici a myš přes usb, proto je lepší si pořídit i USB hub pro připojení více USB (Myš, klávesnice, napájení apod.). Nakonec připojíme napájení, které má vlastní konektor.

„Chytrý Flashdisk“ toho zvládne nepřeberné množství. Díky přístupu na Google Play si můžete stáhnou aplikace podle Vaší libosti. Mini PC běží na verzi Androidu 4.0, ovšem pokud nebudete spokojeni pomocí rootu si můžete přeinstalovat na Linux, nebo jiné operační systémy. Vestavěný přehrávač videí dokáže přehrávat, až v Super HD kvalitě, tedy 2160p, tedy ideální na přehrávání filmů na Vaší TV. Nemůže chybět WiFi, bez které by to nebylo zajisté to pravé ořechové. K dalším vlastnostem patří přístup na sociální sítě v podobě aplikací. Využívání video serveru Youtube.

Svižnou obsluhu požadavků zvládne výkonný procesor Cortex A8. Zařízení je podporováno velkou operační pamětí o velikosti 1 GB. Vnitřní paměť mini PC je 4 GB, ale pokud vám to nebude stačit, tak zde najdeme slot na Micro SDHC kartu do velikosti, až 32 GB. Nemůže chybět přijímač WiFi 802.11b/g

Osobně bych toto Mini PC doporučil všem, dle mého názoru za danou cenu toho umí hodně.