Androidmarket.cz

Vydání Androidu 4.2 pro HTC One se nejspíš opozdí

Čekání majitelů HTC One na Android 4.2.2 Jelly Bean se nejspíš opět prodlouží. Nasvědčuje tomu odpověď britského operátora Three UK na dotaz jednoho z majitelů smartphonu. Operátor konkrétně uvádí, že vydání aktualizace bylo posunuto na neurčito a v současné době není k dispozici žádné datum, kdy by se měl Android 4.2 dostat k prvním majitelům HTC One.

Tyto potíže s updatem nejsou pro taiwanského výrobce zrovna dobrou reklamou, zejména pokud přihlédneme k tomu, že HTC One je zatím téměř jediným smartphonem, který společnost letos představila na mezinárodních trzích. Pokud tedy HTC nedokáže zajistit kvalitní aktualizace pro jeden jediný model, který je navíc vlajkovou lodí společnosti a zároveň zařízením, na kterém s trochou nadsázky závisí existence taiwanského výrobce, jak budou vypadat updaty pro další modely?

Opožděná aktualizace také nahrává konkurenčnímu Samsungu, který svou vlajkovou loď Galaxy S4 vybavil Androidem 4.2 už od začátku prodeje. Na druhou stranu však má s doladěním aktualizace problémy také Sony, které slibuje vydání Androidu 4.2 pro Xperii Z už od začátku letošního roku.

Podrobnosti o Androidu 4.2.2 pro HTC One unikly na internet už na konci května. V nové verzi firmwaru se uživatelé údajně mohou těšit na procentuální ukazatel stavu baterie, rychlé nastavení v notifikační liště, logo výrobce pod displejem využitelné jako třetí dotykové tlačítko nebo spořič displeje Daydream. Více informací a screenshoty z aktualizované vlajkové lodi naleznete v našem článku.

zdroj: engadget