Androidmarket.cz

Video ukazující GPS rozšíření pro ASUS Transformer Prime

Přibližně před dvěma týdny oznámené hardwarové rozšíření GPS antény pro ASUS Transformer Prime se pomalu začíná dostávat mezi první uživatele na novém kontinentu a to samozřejmě znamená také, že jej získávají první redakce a tudíž se na internetu objevují videa a poznatky z jeho používání.

S jedním takovým raným videotestem přišel dnes ráno server endgadget. A již zpočátku mohu říci, že pro majitele Transformeru Prime velmi pozitivním. V případě připojeného donglu totiž tablet nalezl takřka okamžitě 16 satelitů a to navíc uvnitř budovy.

To samozřejmě nutně neznamená, že by se byl schopen ke všem 16 satelitům také úspěšně připojit a využít je ke zpřesnění polohy, nicméně je z toho jasné, že k určitému a můžeme-li soudit i poměrně drastickému vylepšení určitě došlo.

Bohužel má prý dongle i jednu stinnou stránku. Při jeho připojení se tablet vždy každých několik minut sám od sebe restartuje. Nicméně očekává se, že jde jen o softwarovou chybu, která se dočká opravy v nejbližších dnech, tedy zřejmě dříve, než dongly dorazí k nám do České republiky.

GPS dongle je malé zařízení připojitelné do dokovacího portu tabletu ASUSu Transformer Prime určené k vylepšeníí výkonu GPS antény tabletu. Po zaregistrování na stránkách ASUSu a vyplnění adresy je rozesíláno zdarma.

zdroj: Engadget