Androidmarket.cz

Sony Xperia Z a Xperia ZL dostávají aktualizaci plnou oprav a vylepšení

Sony tento týden vydalo softwarovou aktualizaci pro svou vlajkovou loď Xperia Z a její upravenou sestřičku Xperia ZL. Verze Androidu sice zůstala na čísle 4.2.2, ale i přesto update přináší mnoho užitečných oprav a vylepšení. Firmware má označení 10.3.1.A.0.244 a jeho velikost se vyšplhala na 758,5 MB. Níže si můžete přečíst, jaké novinky podle uživatelů přináší:

Sony zatím nevydalo žádný oficiální seznam změn, pokud tedy narazíte na další novinku, pochlubte se s ní do komentářů. Aktualizace je v současné době dostupná jen pro některé regiony a v tuto chvíli nebylo potvrzeno, zda je mezi nimi i Česká republika nebo Slovensko.

Pravděpodobně je ale jen otázkou několika hodin až dnů, než se update dostane ke všem majitelům Sony Xperia Z a Xperia ZL. Menší zdržení se může objevit v případě, že máte telefon zakoupený u mobilního operátora. Update probíhá OTA cestou (přes Wi-Fi) nebo pomocí programu PC Companion pro Windows.

Japonský výrobce také nedávno oznámil, že pro Xperii Z i Xperii ZL v budoucnu vydá aktualizaci na zbrusu nový Android 4.3 Jelly Bean. Termín vydání však zatím upřesněn nebyl.

zdroj: Xperia Guide, GSM Arena