Androidmarket.cz

Samsung pozdržel prodej svého nového Chromebooku

Již je to nějaký ten pátek, co společnost Samsung představila nástupce svého Chromebooku, který nese označení Samsung ChromeBook 2. Již při představování tohoto produktu se mluvilo o tom, že společnosti se nepovede dodržet první termín dodání produktu na trh, a že se dočkáme několika odložení. Ačkoli to někomu na počátku přišlo směšné, opravdu se tomu tak stalo.

Samsung totiž pozdržel zahájení prodeje svého nového Chromebooku a zahájení prodeje přesunul až na konec května (původní datum dodání bylo na konci tohoto měsíce). Jsou zde dvě varianty, proč se nový Chromebook zdržel. Tou první je displej notebooku a tou druhou je samotný procesor chromebooku.

První možnost můžeme ihned škrtnout, protože společnost Samsung má poměrně bohaté zkušenosti s vývojem displejů s vysokým rozlišením a tak by zde neměl být žádný problém. Druhá možnost je mnohem reálnější. Chromebook disponuje osmi-jádrovým mobilním procesorem, u kterého nebyla výroba tak dokonale zaběhnutá. Díky tomu se mohl stát nějaký problém s výrobou a Samsung tak musí odložit zahájení prodeje svého Chromebooku.

Ať je to jakkoli, v brzké době se snad tohoto Chromebooku na trhu snad dočkáme. Ovšem ne na tom našem.

 

Zdroj: AndroidCommunity