Androidmarket.cz

Přehled novinek, které přinese aktualizace na Android 4.2 pro HTC One

Dlouho očekávaná aktualizace pro HTC One, která přinese Android 4.2.2 Jelly Bean, je už jen kousíček od vydání. Jeden z uživatelů se k dostal k testovacímu sestavení ROM a přinesl přehled novinek, které by měl update nabídnout.

V prvé řadě se majitelé vlajkové lodi taiwanského výrobce mohou těšit na procentuální ukazatel stavu baterie, který se zobrazuje vedle klasické barevné ikonky. Dosud byla tato funkce typická převážně pro nejrůznější alternativní ROM. Procentuální nabití baterie je možné zapnout v Nastavení – Správa napájení.

Velmi kritizovanou vlastností HTC One byla absence třetího dotykového tlačítka pod displejem. Tento problém někteří uživatelé řešili instalací upraveného kernelu, který proměnil v dotykové tlačítko také prostřední logo výrobce. Po chystané aktualizaci však nejspíš nebude upravený kernel potřeba, neboť HTC vyslyšelo potřeby svých zákazníků a aktivovalo třetí tlačítko defaultně. Jeho dlouhým podržením se otevře menu a přejetím prstu směrem nahoru dojde ke spuštění vyhledávače Google Now. Tyto možnosti je možné taktéž změnit v nastavení telefonu.

HTC také nezapomnělo na některé funkce, kterou jsou běžnou součástí Androidu 4.2.2 Jelly Bean. Uživatelé se mohou konkrétně těšit na nové rychlé nastavení, které se zobrazí po vysunutí notifikační lišty a kliknutí na ikonku v pravém horním rohu. Nechybí ani známý spořič displeje s názvem Daydream, který je možné zapnout v nastavení smartphonu.

Uniklé sestavení mělo grafickou nadstavbu HTC Sense 5.0, nikoliv novější Sense 5.1, o kterém se dříve spekulovalo. Změn v uživatelském rozhraní telefonu tedy není mnoho. Například z doku (lišty s ikonkami aplikací v dolní částí obrazovky) je nyní možné odebrat všechny ikonky a také platí, že po vložení nové aplikace do doku její ikona nezmizí z menu aplikací.

Kdy bude Android 4.2.2 se všemi výše uvedenými novinkami vydána pro běžné uživatele, zatím zůstává záhadou. Podle dřívějších uniklých informací by se tak ale mělo stát nejpozději za několik týdnů. Doufejme, že se seznam nových funkcí nijak nezmenší, protože například procentuální ukazatel baterie nebo aktivace třetího tlačítka jsou výborným důkazem, že taiwanský výrobce začíná naslouchat svým zákazníkům.

zdroj: Android Revolution HD via Android Police