Androidmarket.cz

Osmijádrový procesor? Hloupost, tvrdí Qualcomm

Společnost Qualcomm asi nemá cenu představovat. S jejich čipy se potkáváme bez nadsázky každý den. Má silné slovo nejen ve výrobním procesu daných zařízení, ale mnohdy ještě předtím, než se začne vůbec vyrábět a nutno podotknout, že nejen výrobci mobilních telefonů ho často respektují.

Není to tak dlouho, co jsme informovali o tom, že čínský výrobce MediaTek chystá osmijádrový procesor s taktem 1,7 GHz, kde poběží všechny jádra současně. A jelikož MediaTek dokáže vyrobit čip za velmi lákavou cenu, budou procesory jistě konkurencí jak pro Samsung, tak Qualcomm a další. Navíc samotní výrobci vědí, že zákazník na zmínku o osmijádrovém proceosru dobře slyší.

K honbě za jádry, jak bychom mohli současný vývoj nazvat, se vyjádřil viceprezident Qualcommu, Anand Chandrasekher. „Nemůžete vzít osm motorů ze sekačky, dát je dohromady a tvrdit, že máte osmiválcové Ferrari.“ dále tvrdí, že zvětšování počtu jader je dobré akorát k zakrytí mizerné technologie.

To však neznamená, že se osmijádrového čipu od Qualcommu nedočkáme, alespoň pokud půjde vývoj současným směrem i nadále. Potom bude doslova donucen přijít s osmijádrovým čipem. Otázkou však je, jestli nebude příliš pozdě. Jaký je váš názor, má v této věci Qualcomm pravdu?

 

 

zdroj: androidauthority