Androidmarket.cz

GoClever vydal opravu zprovozňující Google Play na tabletu T76GPSTV

Společnost GoClever včera ve večerních hodinách na vlastních webových stránkách zveřejnila opravu softwarové chyby, která na tabletech Tab T76GPSTV a T76GPS znemožňovala použití oficiálního obchodu s aplikacemi, Google Play.

Aktualizace je dostupná ve formě update.zip souboru, který lze volně stáhnout ze stránek podpory odpovídajícího produktu. Dále je stažený soubor nutné pouze překopírovat do rootu paměti zařízení (tj. do žádné složky) a v nastavení -> o MID -> softwarové aktualizace zvolit instalovat aktualizaci -> z SD karty.

Po aplikaci opravy a restartu zařízení by měl Google Play již bez problémů fungovat. V případě přetrvávajících problémů se doporučuje ještě zajít do nastavení -> správa aplikací -> spravovat aplikace -> Obchod Google Play a zde smazat data, cache a aktualizace aplikace.

Prozatím není úplně jisté, co přesně onen problém s nefunkčním Google Play způsobilo. Spekuluje se ale o natvrdo zadané IP adrese serverů Googlu, která se k nelibosti inženýrů z GoClever v několika posledních týdnech změnila.

Podrobný návod na aplikaci aktualizace: zde

Zdroj: díky čtenářovi Romanovi Mikulkulovi, goClever