Androidmarket.cz

T-Mobile Move: levný Android pro začátečníky

T-Mobile po uvedl na náš trh telefon prodávaný pod svou značkou. Jmenuje se T-Mobile Move a koupit si ho můžete za tři tisíce korun a nezáleží, jestli jste nebo nejste zákazníkem růžového operátora.

Move pro T-Mobile vyrábí francouzsko-čínský Alcatel, překvapením tak není podobnost s Alcatelem One Touch 908. Velmi nízká cena T-Mobile Move napovídá, že půjde o telefon pro nenáročné zákazníky, kteří s Androidem teprve začínají. Ti budou mít k dispozici Android 2.2 Froyo. Nejde sice o nejnovější verzi tohoto operačního systému od Google, pro začátek ale postačí.

T-Mobile Move nabídne 2,8″ displej s rozlišením 240×320 pixelů. Procesor nebude pochopitelně žádný high-end, pro tak malý displej a k základnímu používání ale 600MHz dobře pos

louží. K internetu se umí telefon připojit pomocí 3G rychlostí až 7,2 Mbit/s (HSDPA). 2MPx fotoaparát poslouží k pořízení „nouzových“ snímků. Lépe snad poslouží Move jako hudební přehrávač, díky slotu až na 32GB paměťové karty microSD, který doplňuje skromnou 150MB interní paměť, nebude o místo pro hudební soubory nouze. Nechybí podpora GPS, díky Google Navigaci, která je nyní k dispozici zdarma i v České republice, tak telefon můžete používat jako jednoduchou GPS navigaci.

Samozřejmostí bude možnost stahování dalších aplikací z Android Marketu. Kromě Facebooku a Twitteru si tak uživatel může vyzkoušet třeba populární hru Angry Birds.

T-Mobile Move je k dispozici s černým nebo fialovým krytem. Základní cena bez paušálu je 3099 Kč, telefon je ale samozřejmě možné pořídit i se smlouvou od T-Mobile. Pokud si telefon koupíte spolu s Internetem v mobilu Klasik, můžete ušetříte při nákupu několik tisíc korun.

„Na pořízení chytrého telefonu už nejsou potřeba horentní sumy. T-Mobile move zpřístupní nejmodernější přístroje všem zájemcům nejen z řad našich zákazníků.“
Martina Kemrová, senior manažerka firemní komunikace a tisková mluvčí T-Mobile