Androidmarket.cz

Srovnání: Jak obstojí nový iPhone 5S v konkurenci HTC One a Galaxy S4?

Včerejší den patřil velké události společnosti Apple, která představovala své inovativní produkty. Mezi nimi se objevil i iPhone 5S, tedy nová a dražší verze smartphonu iPhone 5. Jaký vlastně je v porovnání se současnou konkurencí se systémem Android?

Srovnání smartphonů Samsung Galaxy S4, iPhone 5S a HTC One přinesl zahraniční portál PhAndroid. Hlavním rozdílem mezi účastnými telefony je samozřejmě operační systém. Galaxy S4 nabízí Android ve verzi 4.2 Jelly Bean, kdežto HTC One pouze 4.1 v původní verzi a iPhone 5S samosebou novou generaci operačního systému od Applu v podobě iOS 7.

Dalším znakem je displej a zde iPhone 5S opět zaostává, alespoň co se jeho velikosti týče. Nabízí pouhé 4 palce s rozlišením 1136 x 640, což je oproti 1920 x 1080 u konkurence málo. Navíc Galaxy S4 má displej o velikosti 4,99 palců, HTC One pak 4,7 palce. Ovšem se jedná o kvalitní displej typu Retina.

iPhone 5S pak nabízí fotoaparát s 8 MP, přičemž Galaxy S4 má 13 MP a HTC One disponuje UltraPixelovým fotoaparátem. Kvalita fotografií však nezávisí pouze na počtu MP. Kapacita baterie iPhones 5S není známa, ale její výdrž má být prodloužená. Údajně vydrží až 10 hodin telefonního hovoru.

Smartphony s Androidem jsou vybaveny procesorem Qualcomm Snapdragon 600, iPhone 5S oproti tomu velmi výkonném A7 v 64-bitové verzi s frekvencí 1,7 GHz. Podle společnosti Apple nabídne 40x vyšší výkon procesoru a 56x rychlejší grafické zpracování oproti původnímu smartphonu (první verze iPhone). Lákadlem může být i senzor otisků prstů, který nahrazuje zabezpečení pomocí čtyřmístného kódu a je umístěn pod tlačítkem Home.

Co si myslíte vy a jak se vám iPhone 5S zamlouvá?

Aktualizováno: Cena nového iPhone 5S je v nejnižší verzi s 16 GB 18 100 Kč v Německu, přičemž se očekává, že v České republice tomu bude velmi podobně.

Zdroj: PhAndroid