Androidmarket.cz

Samsung letos představí první smartphony s operačním systémem Tizen

Nemá cenu pochybovat o tom, že bez Androidu by Samsung v oblasti mobilních technologií nikdy nedosáhl takového úspěchu, jaký právě teď zažívá. Řada telefonů a tabletů Galaxy slaví obrovské úspěchy po celém světě, zatímco zařízení z řady Wave, která mají vlastní operační systém Bada, příliš dobře na odbyt nejdou. I přesto se však korejský výrobce nehodlá v budoucnu vzdát alternativního operačního systému k Androidu. Nejen, že letos vydá nový Bada 3.0, ale také představí svá první zařízení s Tizen OS.

Tizen je linuxový operační systém, na jehož vývoji spolupracují zejména Samsung a Intel. Tizen není určen jen pro mobilní zařízení, ale také počítače, chytré televize, multimediální systémy v automobilech a další.

Proč Samsung přichází s dalším operačním systémem pro své telefony a tablety? Pokud nepočítáme „hloupé telefony“, nabízí Samsung svá mobilní zařízení s třemi operačními systémy. Windows Phone a Bada jsou však pouze okrajovou záležitostí a drtivá většina výdělků přichází z prodeje modelů s Androidem.

Samsung se však pravděpodobně chce zbavit úplné závislosti na operačním systému od Googlu a přichází se záložním plánem. O budoucnost řady Galaxy se však bát nemusíte, Galaxy S IV a další významná zařízení totiž budou jistě vybavena Androidem. Dali byste však šanci telefonu či tabletu na platformě Tizen?

zdroj: ta