Androidmarket.cz

Samsung Galaxy S4 bude mít fyzická tlačítka pod displejem a design navazující na Galaxy S3

Korejský deník DDaily nedávno zveřejnil několik novinek o dlouho očekáváném Galaxy S IV. Ačkoliv jde stále o nepotvrzené spekulace, vypadají následující informace poměrně důvěryhodně.

Nový vlajkový model Samsungu by neměl přijít o známou trojici tlačítek pod displejem, která je typickým znakem většiny dotykových smartphonů korejského výrobce. Výrobce sice údajně experimentoval s virtuálními tlačítky na displeji, které dnes využívá většina telefonů s Androidem, nakonec však raději zůstal u léty osvědčené koncepce. A revoluci bychom neměli očekávat ani v designu, novinka totiž bude svým vzhledem navazovat na „design inspirovaný přírodou“, který se poprvé objevil u Galaxy S III. Vypadá to, že větší změny v designu svých smartphonů bude Samsung provádět vždy po dvou letech.

DDaily se také zmiňuje o tom, že dřívější spekulace o podpoře dotykového stylusu S-Pen jsou nesprávné a tato zajímavá vychytávka tak nejspíš zůstane výsadou řady Galaxy Note. SGS4 však příjde s jinou zajímavostí, konkrétně bezdotykovými gesty. Zatím nevíme, zda si pod tím máme představit vylepšený displej jako u Sony Xperia Sola či něco zcela jiného. Poměrně jistým prvkem výbavy nového vlajkového modelu je 5″ Super AMOLED displej s Full HD rozlišením.

K představení Samsungu Galaxy S IV by mělo dojít v polovině března, na pulty obchodů se pak smartphone nejspíš dostane na konci března či začátku dubna.

via ac