Androidmarket.cz

Nelíbí se vám Samsung Galaxy S III? Může za to Apple

Ačkoliv nedávno představený Samsung Galaxy S III nabídne velmi zajímavou výbavu, je největším zklamáním pro většinu uživatelů design. A důvodem tohoto nepříliš povedeného designu nejsou nešikovní designéři Samsungu, ale patentové spory. Proces navrhování vzhledu nového Galaxy S III totiž probíhal za přísného dohledu najatých právníků, kteří měli kontrolovat, zda design neporušuje patenty Applu.

V dubnu 2011 přinesl Apple seznam vlastností, kterými Samsung porušuje patenty americké společnosti. Tímto seznam se nejspíš řídili také designéři při návrhu nového vzhledu. Trnem v oku byl Applu například obdélníkový tvar s jednotně zaoblenými rohy, obrazovka s černými okraji dominující přední části telefonu a kovový rám po obvodu horní plochy. V uživatelském rozhraní se jedná o mřížku barevných čtvercových ikon s rovnoměrně zaoblenými rohy a čtveřice dolních ikon, které se nemění v závislosti na zobrazené stránce.

Nový Samsung Galaxy S III se od iPhonu liší velmi výrazně. Tvar telefonu je sice obdélníkový, zaoblení rohů je ale na první pohled asymetrické. Obrazovka dominující přední části je nejspíš nevyhnutelným prvkem většiny smartphonů; všimněte si ale, že Galaxy S III není nabízeno v černé barvě, nýbrž jen modré a bílé barvě. Plochy nad displejem a pod ním nejsou stejně velké a změn se dočkaly také ikony.

Samsung Galaxy S III sice nevyhraje cenu za nejkrásnější telefon, zato se ale korejský výrobce nemusí bát dalších žalob od Applu. A jak se novinka líbí vám? Napište nám váš názor do komentářů pod článkem.

zdroj: ap