Androidmarket.cz

NEC Terrain – odolný smartphone s QWERTY klávesnicí pro USA

O smartphonech prodávaných exkluzivně u některého z amerických mobilních operátorů vás většinou neinformujeme, v případě tento týden představeného NEC Terrain však musíme udělat výjimku. Jedná se totiž o unikátní zařízení, které si zaslouží pozornost českých čtenářů.

NEC Terrain je smartphone, který kombinuje dvě jinak velmi vzácné vlastnosti: plnohodnotnou qwerty klávesnici ve stylu Blackberry a zvýšenou odolnost proti vodě, prachu i nárazům. Novinka je určena zejména pro podnikové uživatele, kteří svůj smartphone často používají v náročných podmínkách.

Další výbava zahrnuje 3,1″ dotykový displej, dvoujádrový procesor Qualcomm Snapdragon S4 s taktem 1,5 GHz, 8GB vnitřní paměť, slot na micro SD karty a LTE. Nechybí ani dvojice fotoaparátů, přičemž zadní nabídne rozlišení 5 megapixelů a přední má jen VGA rozlišení. Operačním systémem je Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

NEC Terrain je k dostání pouze u amerického mobilního operátora AT&T, který smartphone nabízí za 99 dolarů (1950 Kč) spolu s dvouletou smlouvou.

zdroj: GSM Arena