Androidmarket.cz

LG zveřejnilo dostupnost a cenu Nexusu 4 v České republice

Na rozdíl od šťastnějších zemí na západ od nás, není v České republice dostupný plnohodnotný Google Play a tedy ani jeho hardwarová sekce, skrze kterou se před necelými dvěma týdny začal prodávat nový Nexus 4 od LG.

Bylo tedy skoro jisté, že se lokální distribuce telefonu ujme buďto samo LG nebo případně jeho nějaký lokální partner. A právě první možnost se dnes s vydáním oficiálních informací o cenně a dostupnosti potvrdila.

Nexus 4 se v České republice začne prodávat nejspíše mezi druhým až třetím lednovým týdnem roku 2013 a to za cenu doporučenou maloobchodní cenu 11 999 Kč až 12 500 Kč. Dostupná u nás oficiálně bude pouze 16 GB varianta.

Nejenže se tak nového Nexusu nedočkáme do Vánoc a budeme si na něj počkat až do příštího roku, ale navíc se potvrdili také dřívější spekulace, že bude mimo Google Play výrazně, tedy o jednotky tisíc, dražší.

Bohužel to však zatím vypadá, že situace nebude o moc lepší ani s dovozem ze zahraničí. Pro nákup například v německém Google Play je totiž potřeba německá platební karta a Google Play je navíc aktuálně vyprodaný.

Zdroj: Tisková zpráva via dotekomanie