Androidmarket.cz

LG Optimus L1 II – značkový smartphone s Androidem za dva tisíce

LG tento týden představilo další nový smartphone, který je přesným opakem nové vlajkové lodi G2. LG Optimus L1 II se stane nejlevnějším modelem v nabídce výrobce a zároveň jedním z cenově nejdostupnějších značkových smartphonů s Androidem na našem trhu.

Svou výbavou je novinka určena zejména pro děti nebo uživatele, kteří dosud používali jen telefony bez operačního systému. Přední straně dominuje 3″ displej s rozlišením 320 x 240 obrazových bodů, pod kterým se nachází čtveřice kapacitních tlačítek. O základní výkon se postará jednojádrový procesor Qualcomm Snapdragon S1 (MSM7225A) s taktem 1 GHz, grafickým čipem Adreno 200 a 512MB RAM.

Vnitřní paměť má velikost 4 GB a uživatel má možnost jejího dalšího rozšíření přes slot na micro SD karty. Z fotoaparátů je dostupný jen zadní, který má rozlišení 2 megapixely a podle očekávání chybí fotoaparátu přisvětlovací dioda i autofokus. Video je možné natáčet v rozlišení 640 x 480 pixelů.

O bezdrátové připojení se postará technologie HSDPA (3G) s rychlostí až 7,2 Mbps, Wi-Fi 802.11b/g/n, Bluetooth 3.0, FM rádio a GPS. Baterie dostala kapacitu 1 540 mAh, což by mělo podle výrobce stačit až na 4 hodiny hovoru nebo 400 hodin v pohotovostním režimu. Baculaé tělo smartphonu má rozměry 102,9 x 59,2 x 12,2 mm a hmotnost 105 gramů.

Operačním systémem je Android 4.1.2 Jelly Bean, který sice není nejnovější verzí, ale vzhledem k ceně telefonu jsme ani nic lepšího nemohli očekávat. Například konkurenční HTC Desire 200, které je více než dvakrát dražší a bylo představeno nedlouho před Optimusem L1 II, nabídne ještě starší Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

LG Optimus L1 II by se měl začít v nejbližších dnech prodávat na trzích v Evropě a Asii. Cena byla stanovena na 95 dolarů, v přepočtu asi 1 840 Kč. Smartphone se nejspíš objeví i na českém trhu, přičemž cena bude po přičtení daně o několik stokorun vyšší. Zájemci o Optimus L1 II mohou vybírat z černého a bílého provedení.