Androidmarket.cz

Google znovu začíná s OTA aktualizací Nexus S + Android 4.0.4 ke stažení

Situace kolem Nexusu S a jeho aktualizace na Android 4.0 Ice Cream Sandwich byla vždy poměrně tragikomická. Ačkoliv šlo totiž o Google telefon a tedy o zařízení, které by mělo dostat aktualizaci jako snad úplně první, tak se takřka ihned po jejím zahájení objevili potíže a musela být pozastavena.

 

Většina majitelů Nexus S tak aktualizaci ani v době, kdy Ice Cream Sandwich začínali pomalu dostávat konkurenční telefony, stále neměla. A ani ti co ji měli, na tom povětšinou nebyli o moc lépe. Nezanedbatelné části z nich totiž nejnovější Android neběžel zrovna dvakrát rychle a navíc způsoboval poměrně drastický propad výdrže.

 

Nyní by to však mělo být konečně vyřešeno. Google dnes ráno oznámil, že znovu začíná obnovovat aktualizaci na Android Ice Cream Sandwich, konkrétně ve verzi 4.0.4 (oproti původní 4.0.3), která by již staršími problémy trpět neměla. V následujících několika dnech by se tak měla objevit jak majitelům telefonů s Gingerbreadem, tak i tém již s Ice Cream Sandwichem.

 

Pokud se Vám ale nechce čekat, než aktualizace vzduchem přilétne, tak si ji můžete i sami nainstalovat. Nese označení IMM76D a měla by bez problémů fungovat na všech Nexus S i9023.

 

V případě že máte custom recovery:

 

 

V případě, že máte čistý Android 4.0.3

 

 

Pokud se Vám bude zdát, že je při recovery nesvítí displej, tak vězte, že jde o známý bug, kdy jeho podsvícení opravdu nefunguje. Stačí však na telefon pořádně posvítit třeba lampičkou a přes tuto část se nějak prokousat. Po aktualizaci na Android 4.0.4 již bude vše v pořádku.

 

zdroj: XDA, androidforum, androidandme