Androidmarket.cz

Další úniky by mohly potvrzovat existenci červeného Nexusu 5 [DOPLNĚNO: OFICIÁLNÍ RENDER?]

První informace o červeném Nexusu 5 přinesl minulý týden jeden vietnamský web. Ačkoliv jsme byli ohledně úniku dost skeptičtí, další vývoj informací nasvědčuje tomu, že se nové barevné varianty smartphonu od Googlu přece jen dočkáme.

 

 

Nejprve se na internetu objevila kupa fotografií, na kterých byla originální balení červeného Nexusu 5 i samotný smartphone. Ačkoliv vypadají snímky poměrně důvěryhodně, našli redaktoři zahraničních webů několik nesrovnalostí. Telefon na obrázku má červené i boky, zatímco v případě bílého Nexusu 5 jsou hrany černé. Dalším problémem jsou unikátní čísla IMEI, která neodpovídají Nexusu 5, ale staršímu mobilnímu telefonu od Samsungu.

Druhým náznakem, že bychom se v nejbližší době mohli dočkat červeného Nexusu 5, je uniklý interní dokument od amerického operátora Sprint, který dokonce označuje 4. únor 2014  jako datum, kdy by se nová varianta mohla objevit v Google Play Store. Celou záležitost ohledně červeného Nexusu 5 nadál sledujeme a o novinkách vás na našem webu budeme informovat.

DOPLNĚNO: Zanedlouho po vydání původní verze našeho článku se na twitterovém účtu @evleaks objevil údajný oficiální render červeného Nexusu 5. Stále sice platí, že pravost tohoto úniku nemůžeme s jistotou potvrdit, podle dřívějších zkušeností však můžeme říct, že @evleaks patří k nejspolehlivějším zdrojům.

Údajný oficiální render červené verze Nexusu 5, který se objevil na twitterovém účtu @evleaks

zdroj: Android Police (1, 2)