Androidmarket.cz

Sudoku na Androidu

Sudoku aneb česky „magický čtverec“ je oblíbenou matematickou hrou, která dokáže zkrátit dlouhou chvíli nebo zabavit na hodiny.  Android market nabízí několik aplikací, jež dokážou Váš mobil proměnit v nekonečnou knihu sudoku.

OpenSudoku

Tato aplikace nabízí několik metod vyplnění políček, počítá čas strávený řešením jednotlivých sudoku a vše zapisuje do historie.

Zdarma

Andoku Sudoku

Tato open source aplikace obsahuje standardní sudoku i další variace: Sudoku-X, Hyper Sudoku, Percent Sudoku, Color Sudoku a Squiggly Sudoku. Databáze sudoku má nyní více než 5000 variací.

Zdarma

Princip hry

Cílem hry je doplnit chybějící čísla 1 až 9 v předem dané předvyplněné tabulce. Tato tabulka je rozdělená na 9×9 polí, která jsou seskupena do 9 čtverců (3×3). K předem vyplněným číslům je potřeba doplnit další čísla tak, aby platilo, že v každé řadě, v každém sloupci a v každém z devíti čtverců byla použita vždy všechna čísla jedna až devět. Pořadí čísel není důležité. Čísla se nesmí opakovat v žádném sloupci, řadě nebo v malém čtverci.

Obtížnost Sudoku není dána počtem nepředvyplněných políček, ale jejich vzájemnými vazbami, které na první pohled nejsou vidět. Těžká sudoku mohou průměrně zkušenému luštiteli zabrat kolem 15 – 60 minut.

Zdroj: wikipedia.org